Välkommen till min blogg


onsdag 8 september 2010

Oönskat besök

Idag när jag skulle göra risgrynsgröt till lunch upptäckte jag att vi i två av våra skåp med torrvaror har blivit invaderade av små svarta djur. I varende tänkbar påse fanns de. Allt måste kastas!
Man kan ju bli tokig för mindre.
Nu börjar kriget.

6 kommentarer:

  1. Vad tråkigt! På Brödbacken fick vi alltid ha alla torrvaror i täta plastburkar och då klarade de sig. Smådjuren svalt väl ihjäl till slut...

    SvaraRadera
  2. Rätt plats att veta vad dom små vännerna heter:
    http://www.anticimex.com/Sverige/Privat/Skadedjur/Skadedjurskategorier1/Angriper-mat--textil1/

    SvaraRadera
  3. Det är mjölbaggar som utvecklats från larver som nu blivit små svart hemska djur. För ca ett halvår sen hittade vi en mängd larver i våra mjölpåsar och kastade allting. T o m bytte skåp. Tydligen var vi inte tillräckligt noggranna (snålheten bedrar visheten heter det ju). Men nu är allt kastat, resten placerat i glas- och plastburkar. Sen kommer jag inte ha stora lager av olika sorters exotiska gryn, mjöl, flingor m m. Köper bara det som ska användas.
    Är det inte blomflugor (som vi också hyser en mängd av) så är det sånt här. Inga sniglar ännu. Kan bero på att vi bor i lägenhet, vad vet jag?

    SvaraRadera
  4. Tupperware är annars bra burkar att ha sina skafferivaror i, så att man inte får massa kryp i påsarna

    SvaraRadera
  5. Haha, jag visste att du skulle skriva så ...
    Jag har faktiskt redan jättemycket Tupperware redan

    SvaraRadera
  6. Hoppas ni vinner kriget!
    När det gäller blomflugor är det ganska effektivt att ställa fram ett glas med lite vin i. Där drunknar några procent av gänget men det är bättre än ingenting...
    Kram.

    SvaraRadera