Välkommen till min blogg


torsdag 16 september 2010

2012 ...

... då ska Hammarby Sjöstad vara fördigbyggt. Står det på alla tavlor när man åker in i den här på många sätt trevliga stadsdelen.
Hm, säger vi.
Nära oss, vid Danvikstull, håller man på som bäst att bygga utmed hela kajen fram till Danviksbron. På andra sidan - mot Gullmarsplan är stora byggen också på gång.
Men, alltså. År 2012 ska allt vara klart. Gissa om vi ser fram emot det.
Bilden tagen mot Värmdöleden

Vi har ju också fått lära oss att det finns olika sätt att arbeta. Bara för att man börjat på en sak betyder det inte med säkerhet att man slutför det. Inte samma månad iallafall. Eller halvår för den delen.
Det kommer ett lass bräder som läggs i en jättehög eller ett helt billass plattor. Sen ligger de där och alla undrar var de ska vara till. Till våren kanske man kan få svaret.
Och så där hålls det på. Vi har lärt oss, vi tar det lite med ro. Förväntar oss inget utan blir i stället glada som barn när något äntligen blir klart. Men ... sen kan det mycket väl rivas upp igen och göras om på ett lite annat sätt ... Jag skojar inte, vi har sett det ett antal gånger.
Men SEN tillslut blir det fint. Vi ser fram emot 2012. Eller 2013 eller vad det nu blir.

7 kommentarer:

  1. Trevligt! 2012 det ska bli spännande att se. Men det börjas inga nya byggen (hus) nu?
    Blir lite nyfiken, ser att du har bytt bok här intill. Vad tyckte du om "Brunstkalendern"? Kram

    SvaraRadera
  2. Svar på fråga 1. Det pratas lite om ytterligare ett bygge men det är ungefär där du jobbade, så det är en bit härifrån.
    2. Oj, vad jag gillade den boken. Har beställt en ljudbok av henne som hon skrev före den här och den heter Mossvikenfruar. Hon skriver precis så där lagom lättsamt, lite roligt men inte för tramsigt som lätt blir tröttsamt.
    Ser mycket fram emot att läsa av henne igen.

    SvaraRadera
  3. Vad roligt! Jag gillar henne också. Har den där första boken också i pocket, men nu får du lyssna istället! ;-)

    SvaraRadera
  4. Sen håller man på och bygga i Saltsjökvarn. Ta en promenad till Järla sjö och där jag jobbade där kan du se att man bygger MYCKET sjönära. Jag såg en sjö på en av biderna, där kan man också bygga sjönära

    SvaraRadera
  5. Jag vet, det finns snart inte en enda strandremsa som inte är bebyggd av höga hus. Vi har promenerat iSaltsjökvarn och Järla sjö.Och även andra ställen i Nacka för att se hur alla områden förändras.

    SvaraRadera
  6. hur gick det med caféet de skulle bygga framför ert hus?

    SvaraRadera
  7. Vi har gjort allt för att stoppa det men det går inte. Nu gör vi allt för att förhala det i stället.
    Tyvärr kommer det byggas framför våra fönster vare sig vi vill eller inte.
    Trist.

    SvaraRadera