Välkommen till min blogg


fredag 15 januari 2010

Matlagning

Jan har idag gjort Böff borginjång. Eller som en del snobbar kallar det: Beuf Bourguignon.
Den ska göras en dag, sen ska den liksom sätta sig. SEN kan man äta den.

Sen blir det en del slamsor. Dom gör man blandfärs av. Det kan blir något gott det också.

5 kommentarer:

  1. Vad är det för fläsk i? Jag använde rökt sidfläsk och det mycket gott

    SvaraRadera
  2. Du får gärna lägga upp receptet :)

    SvaraRadera
  3. Recept på Boeuf Bourguignon
    6 port
    Tillagningstid ca 2 tim.
    ca 1 kg benfritt nötkött, t ex bog, högrev
    smör eller margarin
    4 msk vetemjäl
    1 dl vatten
    3-4 dl rödvin
    1 köttbuljontärning
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    1-2 lagerblad
    1 tsk timjan
    1 msk tomatpuré
    2 vitlöksklyftor
    1-2 gula lökar
    3 medelstora morötter
    1 purjolök
    50-100 g bacon
    200 g små champinjoner
    persilja
    Grytan kan också lagas av älg-eller renkött.
    Kan lagas långt i förväg. Mår bara bra av att "sätta" sig lite.
    Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttbitarna i omgångar på ej för stark värme.
    Lägg över köttet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Vispa ur pannan med vataten till skyg. Häll skyn och rödvinet i grytan. Tillsätt smulad buljongtärning, salt, kryddor, tomatpuré, skalad och pressad vitlök och den gula löken skuren i klyftor. Koka grytan på svag värme under lock ca 1 timme.
    Skala och skiva morötterna. Snitta och skölj purjon. Skär den i bitar. Lägg först i morötterna, purjon en stund senare.Fortsätt kokningen, späd ev med mer vätska. Fräs strimlad bacon och hela champinjoner och låt dem koka med de sista 15-20 minuterna. Sammanlagd koktid ca 1½ timme. Smaka av ev med lite soja. Klipp över rikligt med persilja.

    Göran har också ett bra recept på den här grytan. Gå in på
    http://www.koppargrytan.nu

    Hälsningar
    Margaretha

    SvaraRadera