Välkommen till min blogg


tisdag 30 mars 2010

Fåglarna i Ymerslund

Den mest lästa boken just nu  hos oss heter: Svenska fåglar av Lars Imby. Eftersóm vi har extremt mycket fåglar i vår trädgård nu och vi bara är så där lagom duktiga så måste vi bläddra hela tiden i boken. Då har vi fått veta att vi har haft besök av:
Förutom de allra vanligaste också Rödhaken, Steglits, Bergfink, Stenknäck, Nötväcka, Talltita, Hackspett, Grönfink, Nötskrika (fast just den gillar vi inte), Entita, Bofink m fl.
Fantastiskt va?
Nötväcka

Talgoxar m fl


Flera domherre-par kommer dagligen

Att vi har så många fåglar kan vi bl a tacka våra snälla grannar för. De kommer hit och matar fåglarna när vi inte är här. Utan dem hade fåglarna dragit någon annanstans. Vi är så himla glada att de är här. Det enda vi nu begär av dem är att de häckar här i våra holkar. (Och de brukar de faktiskt göra)

5 kommentarer:

  1. Vilka jättefina bilder & vad kul med så mycket fåglar. Här är de inte så många längre, de hittar nog mat någon annanstans nu?

    SvaraRadera
  2. Men... Jag som matat dem hela vintern för att de ska ha den goda smaken att lägga sina ägg i mina fågelholkar - och sen sjunga för oss hela våren och sommaren! Menar du att du mutat dem? Eller du kanske tog med dig dem när du var hos oss sist?

    SvaraRadera
  3. Tänk att det är så kul att sitta o titta på fåglar, kommer ihåg att mormor alltid satt på trappen till stugan på Adelsö och matade sädesärlor med sitt frukostbröd

    SvaraRadera
  4. Ja, hon var en sann djurvän. Det har vi nog ärvt alla tror jag.

    SvaraRadera